NEN Watercampagne

 

Interviews met 6 ambassadeurs uit de watersector voor de Watercampagne van NEN, maart 2017

Willemien Bosch, consultant Water bij NEN: “Het is belangrijk dat Nederland kennis blijft delen en blijft innoveren. Normalisatie is een middel dat hiervoor kan worden ingezet. Aan de hand van normen kunnen producten en systemen worden gecertificeerd, wordt de vergelijkbaarheid vergroot, ontstaat transparantie in de markt en kunnen nieuwe ontwikkelingen een plek krijgen. Het gaat om het bereiken van het doel: ‘Schoon water en droge voeten voor iedereen’ en het aandeel van de Nederlandse markt in het bewerkstelligen daarvan. Daarom staat water bij NEN hoog op de agenda en is het een van de belangrijkste speerpunten van de organisatie”.

 

Wouter Remmelts, Managing Director Bam International: “Speelveld bij internationale aanbestedingen kan eerlijker”

Doulaye Kone, Deputy Director Gates Foundation & chair PC 305: “Het mag best wat minder conservatief”

Henk Ovink, Watergezant Koninkrijk der Nederlanden: “Met rapporten redden we geen levens”

Gerard Stroomberg, directeur RIWA-Rijn: “Een schone Rijn begint bij vertrouwen in waterlaboratoria”

Hugo Gastkemper, directeur Stichting Rioned: “Als innovatie routine wordt, is het tijd voor een standaard”

Joke Cuperus, directeur PWN: “Geen enkel risico bij drinkwaterbereiding”

Overstroombare brug in Zwolle

Opvallend onzichtbaar

Een nieuwe oeververbinding zorgt sinds december voor de bereikbaarheid van een deel van de uiterwaarden bij Zwolle. In dit weidse rivierenlandschap zou een hoge brug misstaan. De oplossing? Een lage, overstroombare brug.

Maandblad H2O, februari 2017

Nieuwe beek De Doorbraak in Twente

Kabbelende beek trekt nationale aandacht

‘De Doorbraak’ in het Twentse bekenlandschap zorgt voor droge voeten in de laaggelegen stad Almelo en voorkomt verdroging van het landelijke buitengebied. Bovendien is de rustig kabbelende beek een aanwinst voor de natuur. Lees verder

Maandblad H2O, januari 2017

Gemaal Essenburgsingel

Buurt blij met stalen druppel
Het kan een voorbijganger niet ontgaan: het lichtblauwe, druppelvormige gebouw net naast de Mevlana Moske aan de Essenburgsingel in Rotterdam-Noord. Het is het nieuwe gemaal van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard dat kort geleden officieel in gebruik is genomen.

Maandblad H2O, december 2016

 

Sluizen Afsluitdijk

Afgelopen juni haalde het nog het NOS-journaal: “Gesteggel over verbreding Lorentzsluis in Afsluitdijk”. De regio en het bedrijfsleven willen graag dat de sluis verbreed wordt tot 25 meter: een project dat bijna 150 miljoen euro gaat kosten. Het gesteggel ging toen over de verdeling van die kosten, maar nu ligt er een degelijk financieel voorstel. Lees verder

HISWA Magazine, december 2016

Aanbesteding Onderhoud Wegmarkeringen

 

Samen met TTF-MC is voor de Vermeulen Groep een plan van aanpak opgesteld voor de aanbesteding van Onderhoud Wegmarkeringen 2017-2018  door de gemeente Haarlemmermeer.

november 2016

Diefdijklinie

Negentiende eeuw herleeft bij Asperen

Dit jaar was een deel van de Nieuwe Hollandse Dijklinie toe aan een grondige opknapbeurt. De 23 kilometer lange Diefdijklinie tussen Gorinchem en Everdingen is versterkt en weer klaar voor de toekomst. Het roemruchte verleden is daarbij niet uit het oog verloren. Op 24 september vond de feestelijke opening plaats bij de gerestaureerde loopgraven bij fort Asperen.

Maandblad H2O, oktober 2016

METS TRADE groter dan ooit

’s Werelds grootste evenement voor toeleveranciers in de watersport blijft groeien. De organisatie verwacht 22 duizend deelnemers uit meer dan honderd landen. Met ruim 1400 exposanten uit alle windstreken is de METSTRADE Show met recht een wereldwijd toonaangevend maritiem evenement in het mooie Amsterdam. Lees verder

HISWA Magazine, oktober 2016

 

Water aan Boord

 

Water máken van zee- en rivierwater is niet eens het grootste probleem aan boord. De beperkte ruimte voor de installatie en voor al het leidingwerk maakt het ontwerp van een waterinstallatie aan boord tot een lastige puzzel. Voor zeevarende kraanschepen komen daar zware eisen van de offshore olie- en gasindustrie bij. Ga er maar aan staan! Lees verder

Maandblad H2O, september 2016

Grondwateronttrekking Delft

De gemeente Delft begint in het voorjaar van 2017 met het afbouwen van de onttrekking van grondwater op het DSM-terrein in Delft-Noord. DSM heeft de grote hoeveelheden grondwater niet meer nodig. Het oppompen en afvoeren kost de gemeente Delft veel geld: jaarlijks bijna 3 miljoen euro. Het verminderen van de grondwateronttrekking heeft gevolgen voor het grondwater in Delft. In de hele stad kan de grondwaterstand gaan stijgen. Dat kan schade veroorzaken aan gebouwen en in laag gelegen wijken kan het leiden tot wateroverlast. De afbouw van de onttrekking van het grondwater moet daarom heel zorgvuldig gebeuren.

Voor de website van de Gemeente Delft zijn webteksten gemaakt waarmee de inwoners van Delft geinformeerd worden over het afbouwen van de grondwateronttrekking.

Older Posts »